Nema saglasnosti MMF-a oko povećanja plata i penzija

Premijer Aleksandar Vučić i predstavnici MMF nisu se saglasili oko nivoa povećanja plata i penzija, a planirano je da razgovori budu nastavljeni u narednih desetak dana, tokom boravka misije MMF u Beogradu.

Predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda, koji borave u Beogradu u okviru šeste revizije sporazuma sa Srbijom, pohvalili su danas u razgovoru sa Vučićem dobre rezulate koje je Srbija postigla i stanje u srpskom budžetu po pitanju boljih prihoda, bolje naplate poreza i manjih rashoda.

Vučić i predstavnici MMF razgovarali su o aktuelnim temama u vezi sa aranžmanom MMF, a istaknuto je da je Srbija i dalje na dobrom putu stabilnih makroekonomskih i fiskalnih pokazatelja. Predstavnici misije MMF naglasili su da je Srbija ostvarila napredak u restrukturiranju EPS i Srbijagasa.

Srbija je sa MMF zaključila aranžman iz predostrožnosti u februaru 2015. godine, vredan oko 1,2 milijarde evra, navodi se u saopštenju Vlade.

  • Ruzica

    21.10.2016 17:36
    Plate plate
    Muka mi je više od plata o kojima se piše i govori non-stop. Jedina briga je povećati plate u javnom sektoru a to što cela privreda radi za strane gazde za 20.000,00 čija je proizvodnja još i subvencionisana od strane države nikom ništa. Za to nikoga nije briga, a od tih plata se puni budžet. Kojom to matematikom može da se izračuna i da su plate u van privredi veće od onih u privredi prosvetlite me. Sram te bilo državo u kojoj ti pola Srbije radi za 20.000,00 i još se time diče presecajući vrpce robovlasničkim fabrika. Bruka i sramota.
  • Mali

    21.10.2016 16:24
    A gde je tu suverenitet i drzavnost? MMF i americki bankari vladaju ovom prcijom? Onda da se to i saopsti zvanicno...a ne da se provlaci i cita izmedju redova!
  • Сремац

    21.10.2016 13:06
    срамота
    Кад је мука "где си Ђука"-Србија мора да стане на ноге-ајде народе одрекни се дела плате.Ок, одрекли смо се.ЋУТКЕ. А кад ....бу Ђуку не зоведу.Сад нам кинту не даду ММФ-овци ? Е државо државо , лепа си али јако проклета са нјима.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija