Jedino zanimanje u kojem žene zarađuju više od muškaraca

Da žene širom sveta zarađuju manje od muškaraca nije nikakva novost, ipak postoji jedno zanimanje u kojem žene zarađuju nekoliko puta više.
Reč je o manekenstvu.
 
Agenti za top modele na Nedelji mode u Londonu izneli su podatke prema kojima žene u svetu manekenstva zarađuju čak 75 odsto više novca od muškaraca.
 
"Mislim da je to jedina profesija u kojoj su muškarci manje plaćeni nego žene. To nije fer prema njima i ne mislim da je ovo način osnaživanja žena", rekla je Elizabet Rouz, agent muških manekena u agenciji "Premier", zaslužne za karijere Naomi Kembel i Sindi Kraford.
 
Prema njenim rečima, manekenka će za pojavljivanje u nekoj emisiji dobiti 40.000 dolara, dok se muškarac može nadati četiri puta manjem iznosu. Naravno, reč je o poznatim modelima, dok je među onima nepoznatijima razlika u plati manja, ali i dalje postoji.
 
Najplaćenija manekenka proteklih godina Žizel Bindšen zaradila je 44 miliona dolara prošle godine, dok je najplaćeniji maneken Šon O Praj zaradio milion i po. 
  • Alex

    22.11.2016 09:29
    Nije Tačno,,,
    ,,,da je to jedino zanimanje,glumice u porno industriji zaradjuju daleko više od svojih muških kolega.Takodje i teniserke u proseku zaradjuju više od tenisera t.j.nagradni fondovi su isti ali za manji rad(br.odigranih setova).
    Pravi problem je što žene za obavljanje mnogih poslova gde nema razlike koji pol ih obavlja su daleko manje plaćene i to u zemljama koje su daleko naprednije nego naša.
    A što se nas tiče, znate i sami.Bez komentara.Besmisleno je.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija