Uskoro prodaja šećerana u Crvenki i Žablju

Uprava grčke kompanije "Helenik šugar" (Hellenic Sugar Industry) najavila je za kraj novembra međunarodni tender za prodaju dve šećerane, u Žablju i Crvenki.
Minimalna cena po kojoj bi dve fabrike šećera bile prodate je 25 miliona evra, naveli su predstavnici kompanije.
 
Po pisanju grčkih medija, predsednik te kompanije Hristos Rosios izjavio je da je takva odluka doneta jer su veliki investitori zainteresovani za kupovinu tih šećerana. Interesovanje je ranije pokazivala kompanija "Sunoko" koja je u sastavu MK grupe i u Srbiji je najveći proizvođač šećera.
 
Prodaja dveju šećerana bi "Helenik šugaru" omogućila da se rastereti dugovanja, omogućavajući upravi da okonča sprovođenje poslovnog plana za međunarodnu aktivnost, uz obnavljanje kredibiliteta izgubljenog i među partnerima i među proizvođačima, pišu grčki mediji. Rosios je rekao i da će do kraja iduće nedelje grčkim proizvođačima šećerne repe u potpunosti biti plaćene isporuke iz 2015. godine što im kompanija još duguje.
 
U Grčkoj šećernu repu gaji 4.000 proizvodača što je upola manje nego 2009. Proizvođači zahtevaju garanacije plaćanja kao uslov za povećanje proizvodnje.
  • Mile

    26.11.2016 09:53
    A kad sve rasprodamo gde će nam biti kraj. Ma med i mleko, naročito za one koji su u dilu.
  • Пера

    25.11.2016 17:12
    Коле је купио за динар аГрци су дебело платили и улагали у исте било је и дивиденде!K
  • crveni

    25.11.2016 06:45
    Ja cu
    Ja cu da ih kupim za 1€,pa cu da se predstavim kao strani investitor i pokupicu 1000 ljudi sa biroa i uzecu 10.000€ po svakom radniku i eto uspesnog biznismena,tajkuna i stranog investitora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija