Cigarete će poskupljivati svakih šest meseci

Zbog uvećanja specifične akcize od dva dinara, proizvođači duvana mogli bi od Nove godine cenu cigareta da uvećaju bar za šest do sedam dinara, saznaje Blic.
Tako je bar predviđeno novim akciznim kalendarom, koji je juče urađen i kojim je predviđeno da se nakon 1. januara,sve do kraja 2020. godine, ovaj namet povećava na svakih šest meseci i to u iznosu od dinar i po. Za razliku od specifične koja će se menjati, proporcionalna akciza ostaje 33 odsto.
 
Sa korekcijom akciza i proizvođači koriguju svoje cene jer im se dobit smanjuje, pa bi prema našim saznanjima pakla pušačkog zadovoljstva trebalo da bude veća bar za šest do sedam dinara. Izvor Blica iz Vlade Srbije kaže da je radna grupa Ministarstva finansija juče završila radnu verziju kalendara i da su ga uputili Vladi, koja treba da da saglasnost.
 
Opširnije OVDE.
  • Vladan

    25.11.2016 00:27
    Kada će zabrana pušenja po kafićima i restoranima? Kao dimljene šunke smo... O zdravlju da ne govorimo...
  • Drum

    24.11.2016 23:45
    A naravno znamo da niko neće staviti cenu npr. 206 din, nego će da to bude 210 din.

    A proizvođačima se smanjuje profit, pa da, moraju da zarade milione, a već imaju dovoljno novca.
  • Debeli

    24.11.2016 22:53
    U redu, ali onda...
    Jesam pusac i ponekad popijem pićence, ali nemam problem sa tim da duvan i alkohol poskupe zbog budžeta države. Derite kožu porezom na luksuz, ali prethodno adekvatno i precizno definišite taj "luksuz". Međutim, onda ukinite (ili barem smanjite na minimum) pdv na opremu za bebe i decu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija