Posao u kom su žene bolje od muškaraca

Rezultati nove studije su pokazali da ženski lekari imaju više strpljenja od muških, te se smatraju kvalitetnijim u toj struci.
Studija koja je tokom četiri godine ispitala više od milion i po pacijenata došla je do zanimljivog podatka – pacijenti lečeni od strane žena statistički su imali veću šansu da prežive za razliku od onih koje su lečili doktori u istoj bolnici. 
 
"Može biti da žene imaju drugačiji pristup i da pacijenti samim tim drugačije na njih i reaguju", navodi Vinet Arora, jedna od autorki studije. 
 
Sudeći prema ovim istraživanjima, da su muški lekari bili dobri kao ženski godišnje je moglo biti spaseno 32 hiljade života. Ipak, postoji nešto čime muškarci i mogu da se pohvale – kvalitetnijom karijerom. 
 
"Uprkos konkretnim dokazima da su žene bolji lekari one često prave pauze u karijeri zbog dece, rade skraćeno, češće idu na bolovanja i teže im je da razdvoje privatno i poslovno u čemu muškarci prednjače", dodaje Arora. 
 
Međutim, iako su žene kvaliteniji lekari one i dalje manje zarađuju od muških kolega koji imaju čak 20 hiljada dolara veću platu na godinjem nivou.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Srpska ekonomija raste uprkos izazovima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke da srpska ekonomija raste, uprkos izazovima.

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.