Oprez sa agencijama koje nude pomoć za tendere

Ministarstvo privrede savetovalo je privrednicima da budu oprezni prilikom komunikacije sa agencijama koje im nude usluge informisanja i posredovanja do tendera i programa Evropske unije i Vlade Srbije.
Sve informacije o otvorenim programima Vlade Srbije dostupne su na sajtu Ministarstva privrede, Godine preduzetništva, regionalnih razvojnih agencija, Privredne komore Srbije, a o programima EU na sajtu Delegacije Evropske unije u Beogradu i sajtu Evropske komisije, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.
 
Podseća se da ni Ministarstvo privrede niti Delegacija Evropske unije ne prihvataju nikakve preporuke za dobijanje određenih sredstava, niti bilo ko može da "skrati put" do njih.
 
Privrednici koji su se obratili Ministarstvu privrede požalili su se na način poslovanja određenih agencija, odnosno da su smatrale usmenu saglasnost ili zainteresovanost datu preko telefona dovoljnu da se privrednik obavezao na određene usluge i određenu pretplatu, pa u krajnjem slučaju ukoliko ne plate račun, mogućnost i za tužbu.
 
Ministarstvo je preporučilo privrednicima da vode računa pri komunikaciji sa sličnim agencijama, jasno i nedvosmisleno izjašnjavajući svoj stav da li pristaju na takav vid usluge ili ne, kao i da zahtevaju da im se objasni proces plaćanja.
 
Kako je saopšteno, Ministarstvo privrede je održalo sastanak sa pojedinim agencijama, apelujući da usklade svoj način poslovanja i komunikacije u skladu sa žalbama privrednika.
  • Markoni

    09.02.2017 21:29
    Istina
    Mene su zavrnuli, imam firmu i mislio sam da mogu da dodjem do vise posla i nekih sredstava . up tenderi izbegavajte. Pazite šta obecavate preko telefona, mene su snimili da sam rek'o da hicu i onda kad sam hteo da odustanem naplatili su mi 5000 DIN. Nije puno para ali istina je. Ako razgovarate i kazu vam da se snima ništa ne obećavajte. Moj savet i iskustvo sa trnderima.
  • Drndara

    09.02.2017 17:46
    Vest je stigla u pravom trenutku - evo baš hoću da kupim jednu železaru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija