Više od 50 sertifikata u privredi sada dostupni i van Beograda

Privrednici će uskoro u Nišu moći da dobiju više od 50 sertifikata, po koje su morali da idu za Beograd.
"Između ostalih moći će da se dobije sertifikat o poreklu robe, koji je neophodan za izvoz robe, kao i ATA karneti, koji su potrebni za privremeni izvoz proizvoda", kazao je direktor Regionalne privredne komore Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga Aleksandar Milićević.
 
On je na sastanku sa rukovodstvom Nišavskog upravnog okruga i predsednicima opština iz tog kraja rekao da će u Nišu moći da se dobije i 18 elektronskih sertifikata, koji su, takodje, do sada izdavani samo u Beogradu. 
 
"Zbog svih tih novih poslova i sertifikata, u komori u Nišu biće otvoren uslužni centar koji će omogućiti direktnu komunikaciju privrednika i zaposlenih u komori", naglasio je Milićević. 
 
On je istakao da će se komora ponuditi privrednicima konkurentnu uslugu za članarinu koju će plaćati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.