Vlasnik Svislajona sadi vinograde na 300 hektara

Vlasnik poslovnog sistema Svislajon Takovo Rodoljub Drašković je izjavio da nije kupio Vršačke vinograde da bi rasprodao imovinu tog preduzeća, već da bi obnovio vinograde i doprineo razvoju Vršačkog vinogorja.
"Vinogradi i vršački podrumi propadaju punih 25 godina jer nisu imali domaćina. Svi pokušaji privatizacije su propali, jer vinogradarstvo traži ljubav, novac i strpljenje. Danas me duša boli za stotinama neobradjenih hektara vinograda koji se moraju krčiti, jer ih je nemoguće vratiti u život", rekao je Drašković u intervjuu za portal Novi magazin.
 
On je istakao da njegova kompanija odmah počinje krčenje vinograda i priprema zemljišta za podizanje 300 hektara novih vinograda. 
 
"Raspisali smo tender za nabavku nove mehanizacije za primarnu obradu, sekundarnu obradu i mehanizaciju za podizanje novih vinograda. U toku je izrada projekata za izgradnju nove vinarije na novoj lokaciji. Projekti će biti definisani u narednih 15 dana, a potom sledi izbor izvodjača radova i proizvodjača procesne opreme za preradu groždja i proizvodnju vina", kazao je Drašković i dodao da će ta investicija biti okončana do 1. septembra ove godine.
 
Kapacitet nove vinarije zadovoljiće preradu grožđa s 5.000 hekrata vinograda Vršačkog vinogorja. "Realizacijom ove investicije, Vršački vinogradi i vršačka vinarija zauzeće vodeće mesto u Evropi. Uspostaviće se kooperativni odnosi sa svim vinogradarima Vršačke regije, gde će Vršački vinogradi pružati stručnu pomoć u izboru sortimenata, tehnologije i garantovati otkup groždja za proizvodnju vina po unapred jasno definisanim uslovima", rekao je Drašković. 
 
Najavio je da je sledeća faza u njegovim poslovnim planovima, posle revitalizacije Vršačkih vinograda, razvoj mediteranske plantaže grožđa i mediteranskih vina. 
  • /

    03.03.2017 21:57
    /
    do sada je svaku fabriku razmontirao i preselio u rodno mesto. brend eurokrem je upropastio
    zasto bi sada postupio drugacije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija