Britanske gejming kompanije razmišljaju o preseljenju zbog Bregzita

Oko 40 odsto britanskih gejming kompanija navode da razmatraju premeštanje dela ili celokupnog poslovanja zbog Bregzita.
Predstavnici tih kompanija smatraju da je za njih najveći rizik od napuštanja EU gubitak pristupa mladim talentima i finansiranju.
 
Industrijska grupa "Ukie" sprovela je istraživanje u kojem je učestvovalo 75 od više od 2.000 gejming kompanija u Britaniji.
 
Vlada u Londonu izrazila je uverenje da će "nastaviti da privlači" najbolje talente iz raznih zemalja sveta.
 
Grupa "Ukie" saopštila je ove nedelje da sa vladom želi da oblikuje "ranjivi post-EU pejzaž" za vodeće britanske gejming kompanije.
  • Mile gejmer

    02.04.2017 09:13
    globalno
    a oni prave delove za automobile pa im je jako bitno gde smesteni???
    distributed development, globalno, pobogu, prave digitalni proizvod gde ne moras sedeti u centrali firme od 9 do 5,sastanci ponekad live, ali to je to.
    Ali Britanci su to, vole da drame.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija