Srbija izveze IT usluga koliko i voća i povrća

Prema podacima Narodne banke Srbije, izvoz kompjuterskih usluga u 2016. godini dostigao je 739,5 miliona evra, a trgovinski saldo bio je uplusu 407,3 miliona evra.
Upoređujući podatke, "Politika" piše da se izvoz kompjuterskih usluga izjednačio sa izvozom voća i povrća, koji je dostigao vrednost od 755 miliona evra. 
 
Izvoz usluga telekomunikacija, kao i komunikacijskih i informacijskih usluga, u prošloj godini povećan je 21 procenat u odnosu na prethodnu, a njihov suficit je 28,3 odsto nadmašio 317,4 miliona evra ostvarenih u 2015. godini.
 
Prošlogodišnjim izvozom softvera, IT sektor se približio ostvarenoj vrednosti izvoza povrća i voća (755 miliona evra), a premašio je vrednost izvoza žitarica i proizvoda od njih (656 miliona evra) i pogonskih mašina i uređaja (628 miliona evra).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija