Boing otpušta stotine inženjera

Američki proizvođač aviona Boing ukinuće stotine radnih mesta za inženjere za civilnu avijaciju zbog usporavanja prodaje.
Boing otpušta stotine inženjera
Foto: 021
Kako je naveo portparol Dag Alder kompanija u okviru svojih stalnih "napora da poveća konkurenost i investira u budućnost, smanjuje troškove da bi se nivo zapošljavanja podudario sa potražnjom tržišta". On je rekao da će smanjenje broja zaposlenih koje će uključiti i menadžere biti sprovedeno putem dobrovoljnih odlazaka i u nekim slučajevima i direktnih otpuštanja.
 
Ova mera štednje koja stupa na snagu 23. juna na prvom mestu pogodiće Boingove proizvodne pogone u saveznoj državi Vašington.
 
Boing je glavni privatni poslodavac u toj severozapadnoj američkoj državi gde ima 70.000 zaposlenih i proizvodi avion 737 MAX, verziju sa manjom potrošnjom njegovog bestselera 737.
 
Boing je početkom godine već ukinuo 305 radnih mesta za inženjere i 1.500 za mehaničare u okviru plana dobrovoljnih odlazaka. Predviđena su i dalja ukidanja radnih mesta što bi trebalo da bude objavljeno do kraja godine.
 
Boing trenutno zapošljava 146.962 osobe, a za godinu dana je smanjio radnu snagu za 7,6 odsto.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Srpska ekonomija raste uprkos izazovima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke da srpska ekonomija raste, uprkos izazovima.

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.