Rusija smanjila proizvodnju nafte

Rusija je smanjila prosečnu dnevnu proizvodnju nafte na 10,99 miliona barela dnevno krajem aprila, u okviru obaveze preuzete sporazumom s OPEK.
Rusija smanjila proizvodnju nafte
Foto: Pixabay
To je rekao jedan izvor upoznat sa statistističkim praćenjem proizvodnje "crnog zlata" u Rusiji za agenciju Tass.
 
Prema sporazumu o smanjenju proizvodnje nafte članica i nečlanica OPEK-a, zemlje izvoznice treba da smanje pumpanje u odnosu na nivo iz oktobra prošle godine, koji je uzet kao referentna vrednost. Rusija bi, po tome, trebalo da sreže prosečnu dnevnu proizvodnju u prvoj polovini godine za 2,7 procenata, ili za 300.000 barela u odnosu na oktobar. 
 
Ministar energetike Aleksandar Novak ranije je izjavio da je ruska proizvodnja nafte u oktobru 2016. godine iznosila 11,24 miliona barela dnevno. U odnosu na taj nivo, pumpanje je smanjeno za 2,2 procenta, što je blizu cilja. 
 
Novak je u sredu rekao novinarima da je Rusija krajem aprila već ostvarila planiranu kvotu smanjenja od 300.000 barela dnevno, dodaje Tass.
  • Мунгос

    30.04.2017 12:06
    Да, али зато Војвођанску нафту пумпају до изнемоглости.
    Како је стара и оронула она бурад на слици. А у Европској Унији су сва бурад ганц-нова, еколошки одржива и енергетски ефикасна.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.