Srbija i kompanija Huawei sarađivaće na nekoliko projekata

Sporazum o strateškom partnerstvu za razvoj informacione i komunikacione infrastrukture u obrazovnim institucijama potpisali su danas u Kini ministar prosvete Mladen Šarčević i predstavnik kompanije Huawei, saopštila je Vlada Srbije.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao potpisivanju sporazuma, kazao je da je u eri digitalizacije ta saradnja mnogo znači za Srbiju.
 
"Kompanija Huawei se pokazala kao relevantan partner Vladi Srbije i nadamo se nastavku naše uspešne saradnje", rekao je Vučić.
 
Kompanija Huawei ima 180.000 zaposlenih i godišnje ulaže 11 milijardi dolara u centar za razvoj. Razvoj elektronske uprave jedan je od glavnih prioriteta Vlade i Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Najvažniji deo je unapređenje i povezivanje registara i elektronske usluge za građane i privredu.
 
Huawei je Vladi Srbije predstavio i mogućnost saradnje na uspostavljanju "G oblaka" (Government cloud), koji bi objedinio infrastrukturu podataka i komunikacije za sve državne organe i ponudio sve aplikacije koje su potrebne državnim organima za njihovo poslovanje. Kompanija će raditi i na razvoju sistema "Safe and smart city" u Srbiji. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija