Hong Kong je nova prestonica luksuznih nekretnina

Hong Kong je pretekao London kao najveće tržište luksuznih nekretnina na svetu, zahvaljujući rekordnom broju prodajnih ugovora koji premašuju 100 miliona dolara, javlja njujorška agencija "Blumberg".
Hong Kong je nova prestonica luksuznih nekretnina
Foto: Pixabay

U Hong Kongu je prošle godine prodato četiri od deset nekretnina koje su prodate za više od 100 miliona dolara. London, koji je registrovao dva ugovora u vrednosti od preko 100 milona dolara, pao je na drugu poziciju rang liste, dok je Njujork zadržao treće mesto.

Uspon honkoškog tržišta nekretnina je u suprotnosti sa "turbulencijama do kojih je došlo na tržištima kao što je Ujedinjeno Kraljevstvo, koje je moralo da se nosi sa izborima, novim porezima i Bregzitom", kaže Den Kon iz kompanije "Kristis".

Iako se tržište najluksuznijih nekretnina "rasplamsava", prodaja jeftinijih luksuznih nekretnina počinje da usporava, navodi njujorška agencija. Prodaja nekretnina koje koštaju barem milion dolara porasla je za jedan odsto prošle godine, što je pad u odnosu na osmoprocentni skok iz 2015. godine i 16-oprocentni rast iz 2014. godine, navodi se u istraživanju.

Prosečno vreme za prodaju jedne luksuzne nekretnine je produženo za oko 13 odsto na 220 dana, jer na pojedinim tržištima ponuda premašuje tražnju, navodi njujorška agencija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.