Vlada odlaže uvođenje platnih razreda, novi rok 2020.

Vlada Srbije odlučila je da odloži primenu dva zakona koja je trebalo da počnu da se primenjuju od 1. januara sledeće godine.
Vlada odlaže uvođenje platnih razreda, novi rok 2020.
Foto: Pixabay
Kako je objavljeno u Službenom glasniku, reč je o Zakonu o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru i o Zakonu o zaposlenima u javnim službama.
 
To praktično znači da se primena propisa o platnim razredima odlaže do 1. januara 2020. godine. Zasad nema objašnjenja zašto se odlaže primena ovih zakona. 
 
Uvođenje platnih razreda za zaposlene u javnim službama predviđeno je Zakonom o sistemu plata u javnom sektoru koji je usvojila Skupština Srbije 14. decembra prošle godine. Tada je usvojen i Zakon o zaposlenima u javnim službama, koji predviđa da će za isti posao u svakoj službi plata biti ista.
 
Kako navodi B92, odlaganjem primene tih zakona neće biti odloženo najavljeno povećanje plata u javnom sektoru, koje je planirano za kraj ove ili početak sledeće godine.
  • hahah

    03.11.2018 22:05
    Takoreci za dve, najvise tri godine...
  • Dunavac

    03.11.2018 16:25
    @narodu Srbije
    Pogledajte film "Južni vetar" i sve će vam biti jasno...o njemu se vlast još nije izjasnila....
  • Keva

    03.11.2018 16:22
    Samo se vi bakcite sa nekim platnom razredima i dajte minimalac i šaku jada preko toga. Za 5 godina će pola Srbije da se iseli a druga polovina će naći načina da ima i slobodno vreme i taj vaš minimalac. Pa će radnje da rade do 15 h,restorani će raditi dvokratno, TC samo vikendom, a majstorske radove ćemo sami da obavljamo kad je sajber dao YouTube. Ali za državne ustanove se ne brinem tamo će uvek neko hteti da odradi koju godinu do penzije pa ćemo se svi lepo češati kad dođemo na šalter. Mada se i sad češemo u tim službama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.