"Koka kola" zainteresovana i za "Knjaz Miloš"

Direktor "Mojih brendova" Andrej Jovanović izjavio je da je kompanija "Koka kola" zainteresovana i za kupovinu "Knjaza Miloša", prenose Večernje novosti.
"Koka kola" zainteresovana i za "Knjaz Miloš"
Foto: Screenshot
U okviru "Mojih brendova", posluju kompanije "Imlek" i "Knjaz Miloš", kao i "Bambi" koji bi uskoro trebalo da pređe u ruke "Koka kole" HBC AG. "Koka kola" je kupila "Bambi" od "Mojih brendova" za 260 miliona evra, i čeka se još odobrenje Komisije za zaštitu konkurencije.
 
"Plazma keks" će se služiti uz svaku kafu u lancu kafeterija "Kosta kofi" koji je u vlasništvu "Koka kole", kazao je Jovanović. "Kosta" ima više od 3.400 kafetrija u 31 državi, a do 2016. godina poslovala je i na srpskom tržištu.
 
List prenosi i da se u poslovnim krugovima priča da je kupovina "Knjaza Miloša" dogovorena. "Nije tačno da smo prodali 'Knjaz' 'Koka koli'. Ako pitate da li su oni zainteresovani za kupovinu, mogu da kažem da jesu. Ako je neko kao 'Koka kola' dobar partner, onda postoji mogućnost", kazao je Jovanović za Novosti.
 
Ukoliko dođe do ove akvizicije, "Koka kola" bi imala oko 40 odsto tržišnog udela, što je na granici monopola. Kako prenosi list, u poslovnim krugovima se spekuliše da postoji opcija i da bi "Koka kola", ukoliko ne prođe antimonopoliste, mogla da proda "Rosu" kompaniji "Nestle".
 
Jovanović je rekao i da "Imlek" očekuje razvoj, jer će u narednih godinu dana dobiti najbolju fabriku u Evropi. Nakon toga će, prema njegovim rečima, biti poznato da li će "Imlek" biti prepoznat od nekih multinacionalnih igrača.
  • B

    20.02.2019 03:43
    Odmah
    Subvenciju koka koli...
  • Balkan

    19.02.2019 23:22
    vremeplov
    prevođenje žednih preko vode traje još od '97., u međuvremenu je ministar za privatizaciju postao kralj privatizacija u Srbiji, godina krunisanja 2003. na 2004. Jadni mi.
  • zanimljivo

    19.02.2019 19:53
    (ili 'pak nije?)
    Hmmm, kako ce sada kosovo da carini plazmu kada pripada americkom gigantu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.