"Reditelji mogu bez Zlatne palme"

Španski reditelj Pedro Almodovar, čiji je film "Hulijeta" u trci za Zlatnu palmu na Kanskom festivalu koji počinje u sredu, izjavio je da može da živi bez nagrade festivala Zlatne palme, ali ne i bez snimanja filmova prema čemu oseća "zavisnost".
"Mi (reditelji) možemo da živimo bez Zlatne palme", rekao je poznati sineasta (66) na jednoj tribini u Parizu, preneli su danas francuski mediji.
 
Almodovar je rekao da oseća potrebu za snimanjem filmova. "Ja sam zavisnik i od te vrste zavisnosti se neću nikad odreći", dodao je španski reditelj.
 
Opisijući svoj poslednji film, Almodovar je rekao da se ponovo okrenuo "istražavanju duše žene".
 
"Oduvek sam bio okružen ženama. Žene su vedrije, više rade i stalno pričaju. One su ojačale moj karakter", rekao je reditelj i dodao da ima veću inspiraciju u istraživanju majčinstva nego očinstva u svojim filmovima.
 
Film "Hulijeta" je 20. filmsko ostvarenje Pedra Almodovara koji se proslavio s filmovima "Visoke potpetice", "Sve o mojoj majci", "Loše vaspitanje" kao i "Pričaj s njom" za kojeg je dobio prestižnog Oskara za najbolji originalni scenario.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.