Njujork: Postavljena instalacija za Dan zaljubljenih inspirisana imigracijom

Tema umetničkog dela postavljenog na njujorškom Tajms skveru uoči Dana zaljubljenih, 14. februara, jeste imigracija.
Alijansa za Tajms skver, koja reguliše aktivnost na toj lokaciji, pozvala je firme koje se bave arhitekturom i dizajnom da prijave predloge za "romantičnu javnu umetničku instalaciju".
 
Ovogodišnji pobednički rad, nazvan "I mi smo nekada bili stranci" (We Were Strangers Once Too), dizajnirala je Kancelarija za kreativno istraživanje (The Office for Creative Research).
 
Crveno-roze srce, visine oko tri metra, sastoji se od 33 metalna stuba koji predstavljaju, prema popisu iz 2015, zemlje porekla žitelja Njujorka koji su rođeni u inostranstvu.
 
Instalacija će biti izložena do 5. marta.
 
  • Zivan

    08.02.2017 07:16
    Umetnost je da problematizuje, osporava a ne da se udvara stavovima preovladjujucim u SAD...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.