Obožavatelji obeležili 95. godina od rođenja Džeka Keruaka

Obožavatelji američkog književnika Džeka Keruaka obeležili su 95. godina od rođenja jednog od osnivača bitničkog pokreta u njegovom rodnom gradu, Louelu, u državi Masačusets.
Autor romana "Na putu" rođen je 12. marta 1922. godine u gradu Louel, gde je u subotu priredjena zabava, dan pre njegovog rodjendana.
 
Proslava je počela u subotu u podne obilaskom biblioteke "Polarad", koja je imala ključnu ulogu u oblikovanju književne svesti i ambicije mladog Keruaka, a svečanost je završena uveče koncertom. 
 
Džek Keruak, često nazivan "kraljem bitnika", pisao je romane, poeziju, eseje i manifeste. Njegovo stvaralaštvo imalo je snažan uticaj i na muzičare poput Boba Dilana, Džima Morisona i Džona Lenona.
 
Među najpoznatijim Keruakovim delima su i "Varoš i grad", "Darma lutalice" i "Knjiga snova". 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.