Žilnik nagrađen na Filmskom festivalu u Trstu

Nagrada Centralnoevropske inicijative (CEI) dodeljena je na 30. Filmskom festivalu u Trstu reditelju Želimiru Žilniku, koji učestvuje u programu festivala novim dokumentarcem "Najlepša zemlja na svetu".
Žilnik nagrađen na Filmskom festivalu u Trstu
Foto: 021.rs
Nagrada CEI je Žilniku uručena zbog njegove estetske i intelektualne doslednosti zbog koje je postao jedan od vodeći autora jugoslovenske kinematografije.
 
Kako se navodi u obrazloženju, Žilnik je od 60-ih godina prošlog veka eksperimentisao sa novim formama i izrazima, o čemu svedoči njegovo najnovije ostvarenje u kojem u prvi plan iznosi one koji su danas marginalizovani, a sa druge strane govori o novim strahovima zapadnih društava.
 
Više o nagrađenom filmu čitajte OVDE. Intervju sa Želimirom Žilnikom povodom pola veka njegovog stvaralaštva čitajte OVDE.
  • Jazz

    21.01.2019 02:34
    Sve čestitke Željko....!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti