VIDEO: "Orkanski visovi" sa psovkama

Nova adaptacija književnog klasika iz devetnaestog veka, romana "Orkanski visovi" Emili Bronte, biće emitovana 3. aprila na trećem kanalu radija BBC. Ono po čemu će se ova verzija razlikovati od prethodnih adaptacija jeste veći broj psovki.
Nova adaptacija književnog klasika iz devetnaestog veka, romana "Orkanski visovi" Emili Bronte, biće emitovana 3. aprila na trećem kanalu radija BBC. Ono po čemu će se ova verzija razlikovati od prethodnih adaptacija jeste veći broj psovki.

Pogrdne reči sasvim su se opravdano našle u ovom čitanju "Orkanskih visova", smatra producent Džonatan Holovej. "Namerno sam ubacio psovke u ovu romantičnu priču, jer sam želeo da ova adaptacija izazove šok kakav je izazvalo i objavljivanje romana u svoje vreme", kazao je Holovej za BBC.

On opisuje "Orkanske visove" kao priču o snažnoj opsesiji i mučenju prouzrokovanom neispunjenom ljubavnom vezom. "Želeo sam da razbijem predstavu o ovom delu kao o prijatnoj ljubavnoj priči", dodaje Holovej.

U saopštenju BBC-a navodi se da je upotreba psovki sasvim primerena opisivanju ekstremnih okolnosti u kojima su Keti, Hitklif i ostali likovi živeli. I Endru Mekarti, direktor muzeja "Bronte Parsonage" opravdao je ovaj postupak objašnjavajući da je iz originalnog rukopisa "Orkanskih visova" pre objavljivanja izbačeno više reči koje su bile "prejake" za to doba.

"Orkanski visovi", jedini roman koji je Emili Bronte napisala, više puta je bio ekranizovan. Najpoznatija verzija datira iz 1939. godine u kojoj su glavne likove tumačili Lorens Olivije i Merl Oberon. Film je imao osam nominacija za Oskara, a osvojio je priznanje za najbolju kinematografiju u kategoriji crno-belih filmova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.