Francusko odlikovanje Marijani Fejtful

Britanska pevačica Marijan Fejtful dobila je najviše francusko odlikovanje na polju kulture.

Britanska pevačica Marijan Fejtful dobila je najviše francusko odlikovanje na polju kulture. Orden komandanta umetnosti i književnosti 64-godišnjoj pevačici uručio je na svečanosti u Parizu francuski ministar kulture Frederik Miteran.

Umetnica, koja živi između Pariza i Irske, izjavila je da je "veoma, veoma zahvalna za tako visoku počast". Ovo prestižno priznanje dodeljuje se pojedincima koji su doprineli "uvećavanju francuske kulturne baštine".

"Od kada sam počela da dolazim u Pariz 1964, Francuzi su me dočekali sa dobrodošlicom i prihvatili s ljubavlju", kazala je pevačica koja je prvi veliki hit imala upravo te godine, a veliku medijsku pažnju skrenula na sebe dve godine kasnije kada je započela romansu sa frontmenom Rolingstonsa Mikom Džegerom. Sada se nalazi na evropskoj turneji, a nedavno je objavila svoj 23. album "Horses & High Heels".

  • broken english

    23.03.2011 13:56
    Lepa vest. Za mlađe koji ne znaju o kome je reč, neka poslušaju njenu čuvenu pesmu iz 1979.

    http://www.youtube.com/watch?v=LoQILgFm3Gg



Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.