Snimaju zajedno nakon 27 godina

Mik Džouns i Toper Hedon, gitarista i bubnjar čuvene britanske pank-rok grupe "The Clash", snimaju zajedno prvi put nakon 27 godina. Njih dvojica su, zajedno sa britanskim muzičarem Bili Bregom, snimili novu verziju "Jail guitar doors", pesme grupe "The Clash" iz 1978. godine, za potrebe istoimene Bregove organizacije, koja pomaže rehabilitovanje zatvorenika.

Duo je poslednji put zajedno svirao na albumu "Combat rock" iz 1982. godine, ali je nedugo zatim Hedon izbačen iz benda zbog korišćenja narkotika. Odlučili su se na ponovnu saradnju nakon što su saznali za Bregovu organizaciju koja nabavlja muzičke instrumente za zatvorenike, kako bi im bavljenje muzikom pomoglo u izdržavanju kazne.

"Ova organizacija mnogo pomaže tim ljudima da zaborave na svoje živote pre zatvora", izjavio je Džouns, koji je bio prvi koji je donirao novac za nabavku gitara za zatvorenike. "Kada sam ja izdržavao zatvorsku kaznu, imao sam mnogo sreće što sam imao pristup gitari. To mi je mnogo pomoglo da se izborim sa zatvorskim životom", rekao je Hedon.

Pesma je snimljena za dokumentarac "Breaking Rocks" o organizaciji "Jail Guitar Doors", koji će biti prikazan sledećeg meseca na filmskom festivalu "Raindance".

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.