Škola filma u Novom Sadu

Novi Sad će u oktobru dobiti prvu Školu filma po ugledu na svetske metropole. Za ovaj pionirski poduhvat zaslužan je Centar za razvoj vizuelne kulture (C.R.V.K.), javnosti poznat po veoma uspešnom projektu nedelje filma, koji je proletos održan pod nazivom ''Život i smrt sale bioskopske''.
Prema rečima direktora C.R.V.K. Vanje Hovana, za školu je napravljen sedmomesečni nastavni program u saradnji sa eminentnim stručnjacima iz oblasti filma i pedagozima.

''Čitav program prilagođen je polaznicima uzrasta od 10 do 19 godina. Oni će biti raspoređeni u grupe od po deset učenika koje će biti formirane u skladu sa uzrastom. Na taj način, predavači će moći dovoljno vremena da posvete svim polaznicima i da im kvalitetno prenesu znanje'', objašnjava Hovan, uz napomenu da će se nastava odvijati dva puta nedeljno u dve smene, pre i popodne, u dogovoru sa polaznicima.

Raznoliki nastavni program obuhvata istoriju filma, osnove dramaturgije i režije, ali i savremena dostignuća kinematografije. Više informacija i prijave za školu može se pronaći sajtu www.c.r.v.k.net. Centar za razvoj vizuelne kulture nalazi se u pasažu Dunavske ulice 23 na drugom spratu, a mesečna školarina po polazniku iznosi 40 evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.