Stefanovski gost na koncertu Simpl majnds

Gitarista Vlatko Stefanovski nastupiće sa svojim triom na koncertu škotskog benda "Simpl majnds" 11. novembra u Beogradskoj areni, najavili su organizatori. Sa grupom "Leb i sol", jednom od najznačajnijih na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije, Stefanovski je nastupao širom sveta, promovišući specifičan stil - mešavinu makedonskih tradicionalnih ritmova i roka.

Na svom prvom solo albumu pod nazivom "Kauboji i indijanci" iz 1994. godine prikazao je interesovanje za različite muzičke pravce - od etna, preko ambijentalne muzike, do klasičnog bluza. Drugi album "Sarajevo" (1995) bio je projekat za UNICEF-ov fond za potrebe dece, a sledeće godine osnovao je trio, čiji se prvi album pojavio u januaru 1998. godine.

Grupa "Simpl majnds" nastala je 1978. godine u Glazgovu iz pank grupe "Johnny and the Self-Abusers", u kojoj su bili gitarista Čarli Berčil i pevač Džim Ker. Ulaznice za koncert popularnog sastava, koji dolaze u Beograd u okviru promocije svog novog albuma "Graffiti soul", mogu se kupiti po ceni od 2.300, 2.500, 2.900 i 3.300 dinara.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti