Nagrađen film "Tamo i ovde"

Igrani film "Tamo i ovde" reditelja i scenariste Darka Lungulova dobio je nagradu "Spirit of Independens Avord" (Nezavisni duh) na Međunarodnom festivalu u Fort Loderdejlu (SAD), saopštio je beogradski producent "Kino kamera".

Lungulovu je nagrada uručena neposredno posle projekcije filma, pošto neće biti prisutan na svečanoj dodeli nagrada zakazanoj za 8. novembar. Lungulov je izjavio da je to izuzetno priznanje za sve koji su nesebično radili na ovom filmu i doprineli da uprkos skromnim sredstvima "poraste" i postigne značajan uspeh na svetskim festivalima.

Festival u Fort Loderdejlu održava se ove jeseni 24. put, a poznat je po predstavljanju najboljih filmova iz svetske kinematografije i američke nezavisne produkcije. Specijalni gost festivala je glumac Metju Broderik kojem će biti uručena nagrada za izuzetnu filmsku karijeru.

"Tamo i ovde" se trenutno prikazuje u bioskopima u Srbiji. U novembru nastavlja svoj festivalski život na čak sedam internacionalnih manifestacija - u Ukrajini, SAD, Holandiji, Francuskoj, Grčkoj, Turskoj i Rusiji.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika