His Way: Sva trovanja Željka Mitrovića

Jednom će neko možda poželeti da snimi film o Željku Mitroviću.
Piše: Branko Rosić za Nedeljnik.rs
 
Ima materijala. Sluša dobru muziku u mladosti, svira u dosta kul bendu, ima dobar studio, želi da upiše Berkli akademiju, pravi radio koji pušta groznu muziku, pravi televiziju koja pušta groznu muziku, pušta dobre TV serije između grozne muzike, član JUL-a, zatamnjuje ekran 5. oktobra, osvetljava ekran 5. oktobra dok udaraju Dragoljubovi bubnjari slobode i protesta, nastavlja da pušta groznu muziku, nastavlja da pušta i dalje dobre serije, snima pesme i spotove da bi dokazao da i dalje sluša dobru muziku, onda ukida dobre inostrane serije u prajm tajmu i seli ih na svoje sedamstote kanale, želi da snima u svojim studijima holuvudske blokbaster franšize jer ako može "Hari Poter" u Češkoj - može i u Šimanovcima, pušta groznu muziku, ne snima nijednu holivudsku franšizu već uglavnom grozne emisije.
 
Onda upada u epizodu "Bordžije na opštini Savski venac". Optužuje da ga truje pašenog - niko drugi do slavni Zvezdin Zlatko Krmpotić. Iz "Bordžija" odlazi u svoju verziju Čarobnog brega Tomasa Mana. Boravi u klinici koja nije klinika za uho, grlo i nos i tamo oduševljava groficu koja mu pokloni "bentli" za dugo sećanje i zdravlje. Pa lanac smrti. Pa lanac "Farmi" i sada "Zadruge".
 
U prošlu subotu protestuju Dveri i kažu da "crta koju su napravili predstavlja liniju između "sistema vrednosti Željka Mitrovica, Televizije Pink i normalne Srbije". Postoji li normalna Srbija? Šta bi puštao na televiziji Boško Obradović? Operu, balet, narodne igre iz krajeva Srbije, izvornu narodnu koju svi cene ali ne znam niti jednog ko je sluša...? Gotovo svi pre Boška su pljuvali Pink ali su ga onda pošteđivali jer su svima trebali izvođači radova. Setimo se postpetooktobarskog aboliranja Mitrovića i spota Nenada Čanka "My Way". Da li je bilo briga sve stranke od DSS-a do LDP-a za sva ta sr...a koja pušta ta stanica dok je informativa pod kontrolom?
 
Čisto sumnjam da bi Boško ili bilo ko drugi nas oduševio nekom programskom šemom u kojoj ćemo umesto Pinkovog treša gledati operu koju je Željko pustio kao protivgradnu raketu na "uljeze" koji su hteli da mu uđu na "posed" tokom demonstracija. A taj kadar kad on u subotu diriguje iz svog carstva u društvu bodigardova koji su verovatno pretrnuli da bi njihov šef mogao da pusti u program tu operu umesto Pinkovih parada, sigurno će biti poslednji kadar i odjavna špica o momku koji je onih godina propustio da upiše Berkli akademiju gde se obrazuju dobri muzičari.
  • Goran

    29.12.2022 15:21
    Mitrovic
    Kosa mu je kao na metli iz državne ustanove
  • /

    28.09.2017 09:39
    /
    botovi prebacise na raspravu o basu
  • Prangijato, bato!

    27.09.2017 23:35
    @Profi muzičar - Uz dužno poštovanje, ali slažem se sa Vojvosađaninom da neko ko se već 30 godina profesionalno bavi muzikom (a pogotovo bluzom), ne bi smeo da izjavi tako nešto po pitanju uloge basa u ma kom sastavu i ma kom muzičkom žanru. Zamolite tonskog snimatelja da vam pusti bilo koji snimak sa mutiranom bas deonicom i sve će Vam se reći. Progressive rock ili najordinarniji turbo folk, sasvim je nebitno - glazbeni uradak bez basa dođe mu kao kuća bez potpornih stubova. :) Sem toga, pojedinci poput Victora Wootena ili Michaela Manringa - koji, pritom, nastupaju sami, baš kao gitarista ili violinista - sasvim lepo pobijaju tezu da su basisti "SAMO" basisti i da to može svako. :)

    Eto, Željko Mitrović to ne bi mogao. Jer Željko Mitrović je pre svega kriminalac, i nazivati ga bilo kako osim kriminalcem jednostavno je uvreda za zdrav razum. No dobro, dok je uspavanih ovaca, biće i vune...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Mišljenja i intervjui

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.

Sistem trovačnice

Sećam se početaka roditeljstva – svaka je odluka imala izbor a svaki izbor imao je dobre i loše strane.

Legija na Filozofskom

Zlokobna je slika mladića u majici sa likom Legije na Filozofskom fakultetu. Zlokobna, ali ne i iznenađujuća.

Izborna frka: Klupa za Đurića

Možda bi se neko začudio što gradonačelnik prolaskom kroz finiš Novosadskog polumaratona nije zaključio nedelju u kojoj ga je svuda bilo. No, nije to za čuđenje.

Siromašna provincija plaća potrebe Beograda

Najavljeni su novi izbori za Beograd. Mada se opozicija još nije nedvosmisleno izjasnila hoće li učestvovati, po svemu sudeći građani prestonice će 2. juna ponovo zaokruživati listiće.

Izborna frka: Sasvim stara priča

Posle četiri godine došlo je vreme da vam se autor ovih redova poveri. Ukoliko ste sujeverni, razumećete. Ukoliko niste, biće vam bezveze, što je takođe u redu.

Imate li komentar?

Pre izvesnog vremena pročitala sam članak koji se poziva na izjavu Džulije Roberts koju je dala tokom jednog intervjua.

Nekad se ŠTA?

Najčešće u šali dodam ono "nekad se lepo znalo" aludirajući na one generacije kojima je sve novo loše i nakaradno, a sve staro je valjalo.

Naprednjački ktitori Limana

Lutali su limanski vernici decenijama kroz blokove kao kroz pustinju, tražeći zaklon od socijalističkog betonskog đavla. Obećano mesto čekali su strpljivo, a onda su došli oni - naprednjački ktitori.