Aplikacije koje će vam olakšati planiranje putovanja

Postoji veliki broj stvari koje mogu upropastiti godišnji odmor, ali tehnologija može to sprečiti ili barem ublažiti. Izumljene su brojne aplikacije koje olakšavaju planiranje putovanja i pomažu vam da ništa ne zaboravite.

Kako vam se ne bi desilo da tokom puta ostanete bez goriva, izgubite novčanik ili dođete na odredište a shvatite da je zatvoreno i sl, tu su aplikacije Lola, Sidekix, Esplorio, MydistriKt, Eventurist, Prava i myTSA.

Lola

Lansirana je ranije ovog meseca. Reč o aplikaciji koja putnicima predstavlja njihov kompjuter i ljudskog putničkog agenta. Korisnici unesu preference smeštaja, avionskih linija i budžeta, a Lola vam da preporuke za putovanje. Pratiće putnika tokom celog puta i pružiti uslugu 24 sata dnevno. Nažalost, ova aplikacija još nije dostupna svime i postoji lista čekanja za njeno korišćenje.

Sidekix

Korisnici unesu u aplikaciju svoje interese - noćni život, umetnost, šoping, hrana ili kultura, kao i podatke o tome koliko žele da šetaju. U slučaju da treba da se zaustave kažu samo reč ATM (bankomat) ili prodavnica s prehrambenim proizvodima, a Sidekix će pokazati put. Korisnici mogu poslati svoju rutu i krajnju destinaciju prijateljima i porodici kako bi se sastali na nekom delu. Aplikacija je trenutno dostupna u 15 gradova sveta, ali uskoro će se proširiti.

Esplorio

Za one koji vide putovanje kao priliku da "nahrane zver" zvanu društvena mreža, ovo je prava aplikacija. Esplorio je automatski dnevnik putovanja koji pohranjuje sadržaje na društvene mreže korisnika, istorije lokacije na telefonu i upotrebu kamere, te pretvara u digitalni dnevnik putovanja. Ovaj dnevnik se može pretvoriti u fizičke razglednice koje možete poslati prijateljima i porodici.

MydistriKt

Napravljena kako bi pomogla putnicima da se osećaju kao kod kuće. Sadrži preporuke za neočekivana mesta, kao i poznate turističke rute, te se preporučuje onima koji žele da žive kao lokalni ljudi u tom mestu. Aplikacija je dostupna u 146 zemalja sveta.

Eventurist

Putnici koji vole nezaboravna putovanja po principu "putovanje koje se desi jednom u životu", obožavaće ovu aplikaciju. Preporučuje specijalne događaje i letove po najpogodnijim cenama. Ako vam ponudi putovanje u Švedsku na muzički festival ili najjeftinije karte za let na Floridu, budite sigurni da će vam Eventurist omogućiti putovanje koje ćete večno pamtiti.

Prava

Ne postoji bolje putovanje od onog koje delite s prijateljem, ali koliko god je zabavno toliko može biti stresno. Prava ima za cilj da vam sve organizuje kako bi svima olakšao put tako da vam neće trebati posebni alarmi, Google kalendar, grupni chat i sl. Dostupna je samo za Android uređaje, ali uskoro će biti napravljena i za iOS.

myTSA

Namenjena je za sve one koji se plaše da će zakasniti ili promašiti svoj let. Prati sve terminale i obaveštava korisnika o svim promenama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija