Epl onesposobljava kamere ajfona na koncertima?

Obožavaoci širom sveta često snimaju koncerte od početka do kraja, koji se odmah nađu na društvenim mrežama i pružaju uvid u šou-program određene muzičke zvezde.

Ipak, kompanija Epl patentirala je metod za onesposobljavanje kamere ajfona – bilo da se korisnici nalaze na muzičkim koncertima, u bioskopima ili na drugim lokacijama na kojima je fotografisanje i snimanje zabranjeno.

Reč je o "infrared" emiteru koji se postavlja na lokaciji gde je zabranjeno fotografisanje i snimanje. Emiter stvara signale koji blokiraju kamere, a kada ajfon primi signal i dekodira podatke, njegova kamera se automatski blokira.

"Uređaj ne može da prikaže fotografije ako primi signal koji onesposobljava kameru. Ako korisnik pokuša da uključi kameru, ekran će postati crn, a potom će se pojaviti notifikacija koja jasno govori da je kamera onesposobljena“, navodi se u opisu patenta.

Međutim, za sada je samo reč o patentu, tako da i dalje nije poznato da li će Epl ikada implementirati tu tehnologiju. Ako to učini, publika će morati da uživa u koncertima bez fotografisanja i snimanja.

  • neko

    01.07.2016 15:00
    ne postoji sony, već ソニー株式会社
  • lingvinističar

    01.07.2016 08:40
    Poštujte druge kao sebe
    Ne postoji "Epl". Postoji kompanija koja se zove Apple, čije ime je u isto vreme i zaštićeni znak, trademark, i ne može se transkribovati kao "Epl". Slično je i sa Sony (ne Soni). Po istom principu ne bi ste želeli da vas u svetu zovu Mindža ako se zovete Minja ili Sisa ako ste Ceca.
  • Ha-Ha!

    30.06.2016 21:59
    Tako će Epl brže da napreduje.
    Sad će prodati neslućeni broj primeraka.
    A kinezare će i dalje da snimaju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija