Aplikacija koja na osnovu merenja protoka krvi u lice otkriva da li neko laže

Tehnološka kompanija razvija detektor laži na pametnim telefonima koje bi mogli da koriste roditelji, nastavnici i osobe koje traže partnera preko interneta.

Aplikacija meri protok krvi u lice i na taj način određuje da li osoba govori istinu. Developeri su poručili da bi ovu aplikaciju mogle da koriste osobe koje izlaze na ljubavne sastanke, kako bi procenile da li je neko zaista zainteresovan za njih.

Takođe, roditelji bi mogli da je koriste kada sumnjaju u iskrenost svoje dece, kao i nastavnici u rešavanju nekog problema.

Aplikaciju je razvila startup firma NuraLogix i zove se Transdermal Optical Imaging. Funkcioniše na osnovu principa da različite ljudske emocije uzrokuju različit protok krvi u lice nad kojim nemamo kontrolu. Ovi obrasci se menjaju u skladu s tim da li govorimo istinu ili ne. Nakon što fotografišemo osobu mobilnim telefonom softver će se aktivirati i uočiti promene u boji kože i uporediti ih sa standardizovanim rezultatima.

Prošlogodišnja studija otkrila je kako je bes povezan s povećanim protokom krvi i crvenilom, dok se tuga pokazuje kroz suprotne obrasce.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).