Sajber virus za špijuniranje u ruskim institucijama

Ruska obaveštajna služba otkrila je kompjuterski virus za špijuniranje u računarskim mrežama 20 državnih institucija i kompanija iz oblasti odbrambene industrije.
Federalna služba bezbednosti (FSB) otkrila je softverski virus za sajber špijunažu u računarskim mrežama oko 20 organizacija, čije je sedište u Rusiji.
 
FSB navodi da je štetni program i način na koji su mreže zaražene podseća na prethodni koji je upotrebljen u slučajevima sajber špijunaže otkrivene u Rusiji i drugim zemljama. U saopštenju se ne navodi ko je odgovoran za napad.
 
"Zaraženi su računari resursa informacionih tehnologija vladinih agencija, naučnih i vojnih institucija, kompanija odbrambene industrije i drugih firmi uključenih u ključnu infrastrukturu", ističe se u saopštenju FSB.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija