VIDEO: YouTube pokrenuo YouTube Heroes inicijativu

YouTube Heroes inicijativa će određenim korisnicima ostvariti mogućnost delotvornijeg prijavljivanja neprimerenog sadržaja.

Moderisanje Youtube stranice vrlo je zahtevan posao, posebno ako se u obzir uzme ogroman broj videozapisa, broj komentara i svega ostalog. Međutim, izgleda da je Youtube odlučio taj posao da prepusti zajednici pokretanjem onoga što oni nazivaju YouTube Heroes.

Kako navodi YouTube, "YouTube Heroes je globalna zajednica saradnika koja treba da pomognu u stvaranju najboljeg mogućeg Youtube iskustva za svakoga. Saradnici će moći da označavaju neprikladan sadržaj, dodaju opise, naslove i podnaslove u videozapise, dele svoje znanje s drugim korisnicima na Youtube forumu i na taj način prikupljaju bodove".

Svi zainteresovani mogu da prikupljaju bodove putem prijavljivanja neprimerenih komentara, dodavanjem opisa i prevoda na video zapise i širenjem sopstvenog znanja s drugima. Prikupljanjem tih bodova, volonteri mogu napredovati i otključati posebne mogućnosti kao što je masovno prijavljivanje videozapisa, ali i ostale privilegije poput direktnog kontaktiranja YouTube radnika i isprobavanje novih funkcija servisa pre njihovog lansiranja. Uz učestvovanje zajednice, moderacija bi sada trebalo da bude delotvornija. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).