VIDEO: Stiže džepni dron za pravljenje selfija

Britanska startap kompanija AirSelfie Holdings napravila je džepni dron AirSelfie za snimanje fotografija ili videozapisa iz vazduha, koji je težak svega 52 grama i može da leti vertikalno tri minuta na visini do 20 metara.

AirSelfie može da se nosi ispod poklopca pametnog telefona, a njime se upravlja pomoću virtuelnog džojstika na telefonu kada želi da se napravi video ili foto snimak.

Dron je opremljen kamerom od pet megapiksela koja može da snima HD videozapise, a uz njega dolazi SD kartica od 4 GB.

AirSelfie je kompatibilan sa pametnim telefonima kao što su iPhone 6, 7 i 7 Plus, Samsung Galaxy S7, Edge, Huawei P9 i Google Pixel.

Nakon snimanja fotografija ili videozapisa će sleteti u ruke korisnika, a snimljeni sadržaj se putem Wi-Fi mreže prenosi na telefon i bez problema deli na društvenim mrežama.

Uređaj je već dostupan u pretprodaji na sajtu Kickstarter, i prvih 1.000 naručilaca će imati priliku da ga kupi po ceni od 199 dolara.

Regularna maloprodajna cena će biti 300 dolara, a potrošači će takođe biti u mogućnosti da kupe dva AirSelfieja po ceni od 478 dolara.

Prvih 3.000 uređaja će se naći u redovnoj prodaji u martu 2017. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija