Upozorenje stručnjaka: Hakeri će oboriti internet na 24 sata

Njihov glavni oficir za bezbednost, Džejms Karder kaže da će internet u celom svetu definitivno pasti u 2017, i da će zastoj trajati 24 sata.
"Videćemo veliki udar, negde. Ako internet padne, isto će da se desi i finansijskim tržištima", kaže Karder.
 
On je za "Biznis insajder" rekao da se znaci velikog gašenja neta vide tokom cele godine, kada su kriminalci, figurativno rečeno, "testirali đulad bacajući ih u okean".
 
"Videli smo ogroman DDoS napad pre nekoliko meseci, koji je oborio sisteme poput Tvitera i Spotifaja na nekoliko sati. To su samo bili testovi. Ako ste dokazali da možete da oborite ogromne sajtove i veliki deo američkog interneta na nekoliko sati, 24-časovno isključenje je laka stvar za vas", rekao je Karder.
 
On je predvideo i da će lažne vesti hakeri koristiti za targetiranje velikih medijskih kuća poput Si-En-Ena i Foksa.
 
"Moć uticaja se pomera sa velikih medijskih kuća, a oni će na izazov lažnih vesti odgovoriti nekom vrstom kontrole koja će verovatno otići predaleko. Mislim da će se hakeri, u ime zaštite slobode govora, osvetiti obaranjem velikih medijskih sajtova", kaže Karder.
 
Australijski direktor Sajmon Houv je takođe predvideo da će jedna vrsta malvera (malicioznog softvera) širiti našim mobilnim telefonima - to je rensomver, softver koji vam blokira pristup celom komjuterskom sistemu dok mu ne uplatite novac.
 
"Napadači će ciljati konzumente, i to njihovim ličnim podacima - bankarskim šiframa, osetljivim fotografijama, ili će prosto pretiti da vam obrišu sve fotografije ako ne platite određenu sumu. Koristiće tokene za širenje ovog softvera, a pošto je mnogo "Eplovih" uređaja međusobno povezani, pa će se on brzo širiti", kaže Houv.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija