Facebook otkrio koliko puta su vlade tražile podatke o korisnicima

U prvoj polovini 2016. godine zabeleženo je povećanje zahteva svetskih vlada da im Facebook ustupi podatke o korisnicima, dok je broj zahteva za uklanjanje sadržaja smanjen, navedeno je u dvogodišnjem izveštaju o transparentnosti Facebooka.
Zahtevi za podacima od januara do juna 2016. godine porasli su za 27 odsto, sa 46.710 na 59.299, u odnosu na isti period 2015. godine. Za više od polovinu zahtjeva korisnici nisu bili obavešteni. 
 
Broj zahteva za uklanjanje sadržaja smanjen je za 83 odsto, sa 55.829 na 9.633. U prvoj polovini 2015. godine Facebook je primio 20.568 zahteva za uklanjanje sadržaja. Facebook je takođe saopštio da je primio 3.016 hitnih zahteva koji su se odnosili na relevantne informacije za primenjivanje zakona. 
 
Zamenik glavnog savetnika Facebooka Kris Sonderbi koji je napisao izveštaj, kazao je da kompanija i dalje ispituje svaki zahtev vlada za korisničke podatke, bez obzira na to o kojoj državi se radi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija