Facebook uvodi video reklame na snimcima dužim od 90 sekundi

Facebook će uskoro ubaciti reklame koje će, kao i na YouTubeu, prekidati video snimak nakon 20 sekundi i biće nastavljen tek nakon završetka reklame.
Planirano je da se reklame koje će trajati 15 sekundi emituju na sredini snimka, a biće emitovane samo na snimcima dužim od 90 sekundi.
 
Ipak, kao što je to bio slučaj na YouTubeu, stručnjaci očekuju da će broj reklama vremenom rasti i na Facebooku.
 
Reklame će se pojavljivati u svakom videu, kao i na Facebook Liveu.
 
Prema posljednjim istraživanjima korisnici Facebook mreže dnevno pogledaju oko 100 miliona sati videa. Iako će korisnicima Facebooka to sigurno biti iritantno, činjenica je da će koristiti kreatorima sadržaja. 
 
Facebook je najavio da će zaradu od video reklama deliti sa oglašivačima. Kao i u slučaju YouTubea, Facebook će uzimati 45 odsto zarade.
 
Reklame koje će se pojavljivati u videu koji gledate Facebook će birati na osnovu vašeg kretanja i interesovanja na mreži prateći šta lajkujete.
 
Testiranje opcije bi trebalo uskoro da počne.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).