Fejsbuk uvodi nove opcije za privatnost

Fejsbuk od sada omogućava da se informacije na profilu lakše očuvaju privatnim i sigurnim.
Povodom obeležavanja evropskog Dana zaštite podataka, 28. januara, Fejsbuk će lansirati novu verziju svoje stranice i opcije "Privatno" pomoću koje će korisnici moći da razumeju kako da preuzmu kontrolu nad svojim informacijama na sajtu.
 
Stranica je redizajnirana na osnovu povratnih informacija korisnika. Takođe, Fejsbuk će u partnerstvu s državnim javnim tužiocima i stručnjacima za privatnost pomoći korisnicima da razumeju kako da upravljaju svojom privatnošću na internetu. 
 
Na Fejsbuku postoje 32 vodiča na 44 jezika, pokrivajući teme kao što su upravljanje svojom privatnošću, uputstva za pregledanje različitih delova profila i načine za povećanje sigurnosti računa.
 
Nove postavke dolaze u važnom trenutku kada su ljudi zabrinuti za privatnost i sigurnost za vreme komunikacije.
 
U poslednjih nekoliko godina, Fejsbuk je izbacio veliki broj funkcija kada je reč o sigurnoj komunikaciji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija