VIDEO: Vespa napravila robota za dostavu namirnica

Vespa je najpoznatija po svojim skuterima, ali sada je odlučila da probati nešto novo.
Ova italijanska kompanija u Bostonu otvara poslovnicu pod nazivom Piaggio Fast Forward, a fokus će biti na budućnost mobilnosti. Prvi proizvod kompanije je Gita, robot dizajniran za nošenje tereta kao što su namirnice.
 
Ideja je da Gita može obavljati svakodnevne poslove za vlasnike. Ona je zapravo poput kućnog ljubimca koji sledi vlasnika dok hoda ili vozi bicikl, a može se kretati i sama. Ima poklopac ispod kojeg se nalazi prostor za stavljanje stvari koje treba da nosi. Može poneti oko 18 kilograma, a maksimalna brzina kretanja koju može da dostigne je 35 kilometara. 
 
Cena i datum prodaje za sada nisu objavljeni, ali iz Piaggio Fast Forwarda su rekli da će pilot ispitivanja uraditi ove godine. 
 
Gita je slična drugim robotima koji se pojavljuju na tržištu. Recimo, Starship Technologies testira robota za dostavu hrane u dva američka grada, a Savioke ima robota koji vrši dostavu u nekim hotelima.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija