Sve Apple aplikacije će morati da budu 64-bitne

Apple je rešio da još jednom potpuno promeša sve svoje karte, ovog puta s aplikacijama, koje će morati da budu 64-bitne. I to sve.
Podsećamo vas na odluku da ukinu 3.5 mm audio ulaz/izlaz iz svakojakih razloga. Podsećamo vas i da su ubili gotovo sve "normalne" portove na MacBook Pro računarima nove generacije. Sad su rešili da se obračunaju sa 32-bitnim aplikacijama, koje, ako je verovati IT medijima, od iOS 11 verzije više neće raditi na iPhone, iPad i iPod uređajima. 
 
Apple je s pojavom iPhone 5S smartfona najavio programerima da bi trebalo da se okrenu programiranju novih i sređivanju već postojećih aplikacija u 64-bitnom sistemu. Kako hiljade i desetine hiljada programera nije uradilo još uvek ništa, Apple je stvar uzeo u svoje ruke i nateraće ih da svoje stare aplikacije prebace u 64-bitne ili one više neće raditi s novim iOS verzijama niti će se nalaziti u okviru AppStore-a.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija