NASA objavljuje nova otkrića van Sunčevog sistema 22. februara

Američka svemirska agencija NASA najavila je za 22. februar veliku konferenciju za novinare na kojoj će saopštiti najnovija otkrića izvan Sunčevog sistema.
The Independent je danas objavio vest o ovom događaju koji će "doneti otkriće o brojnim informacijama o egzoplanetama" - planetama koje kruže van Sunčevog sistema, odnosno čije putanje se nalaze oko zvezda koje nisu Sunce. Nažalost, javnost je ostala uskraćena za više detalja o tome šta će sve biti prikazano na ovoj konferenciji.
 
Egzoplanete trenutno predstavljaju svemirska tela u koja se polažu velike nade kada je u pitanju život u dalekom svemiru, jer se za mnoge od njih pokazalo da liče na našu Zemlju, te mogu sadržati gradivne osnove života, a vremenom naučnici otkrivaju sve više ovakvih planeta.
 
Konferencija NASA biće prenošena uživo, a očekuje se da na njoj prisustvuju astronomi i naučnici iz celog sveta. NASA je najavila i da će publika moći da postavlja pitanja tokom prenosa, koristeći haštag #AskNasa, a nakon konferencije biće otvorena i AMA (Ask Me Anyhing) debata na sajtu www.reddit.com.

Teme

NASA

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija