VIDEO: Apple istražuje slučaj zapaljenog iPhonea 7

Kompanija Apple istražuje slučaj paljenja iPhonea 7 Plus koje je zabeleženo kamerom i objavljeno na Tviteru objavljeno 22. februara.

Reč je o uređaju 18-godišnje vlasnice Brijane Olivas iz Arizone koja je paljenje svog telefona zabeležila i podelila sa svetom. Uređaj je u videu potpuno deformisan verovatnim nadimanjem baterije, a iz njegove unutrašnjosti koja je izložena razdvajanjem dve celine telefona pojavljuje se dim.

U fotografijama koje su napravljene nakon paljenja vidi se  zapaljeni zadnji deo.

Portparol Applea je za Mashable izjavio da je kompanija kontaktirala korisnicu i da vrše uviđaj povodom navodnog paljenja.

Olivas je kazala da je pre uništenja uređaja iPhone 7 Plus pokazivao znakove kvara. Naime, korisnica je uređaj odnela u Apple centar kako bi proverila zašto se uređaj teško uključuje. Ipak, službenici firme su procenili da je sa uređajem sve uredu. Problem se ponovo desio prilikom punjenja uređaja, a 24 sata kasnije došlo je do zapaljenja.

Opasnost litijum-jonskih baterija postao je fokus interesa nakon problema sa Samsungovim Note 7 uređajima. Kada je reč o iPhoneu, prvi slučaj paljenja zabeležen je u Australiji u oktobru prošle godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija