Facebook objavio 360 VR aplikaciju

Nakon što je Facebook kupio Oculus i objavio Oculus Rift sa podrškom za 360 stepeni video i fotografije, bilo je logično da će se popularna društvena mreža u nekom trenutku odlučiti za virtuelnu realnost kao narednu veliku stvar.
Kompanija je sada objavila prvu, dodeljenu VR aplikaciju - Facebook 360.
 
Pomenuta aplikacija je namenjena kao hub za fotografije i video od 360 stepeni, koji se s vremena na vreme pojavljuju na sajtu. Ovo znači da će sav VR sadržaj, koji se okači na sajt, moći da se nađe na jednoj lokaciji.
 
"Sa preko 25 miliona 360 stepeni fotografija i preko milion 360 stepeni videa postavljenih na Facebook stranicama do sada, postoji dosta odličnog sadržaja koji se može otkriti uz Facebook 360. Aplikacija je odličan način da se uključite u ono što su vaši prijatelji i oni koje pratite okačili, a vezano je za video i fotografije od 360 stepeni", ističe Facebook.
 
Korisnici će u okviru aplikacije moći da reaguju na sadržaj. Aplikacija je dostupna za Samsung Gear VR.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija