Nova opcija na Facebooku - povezivanje građana sa predstavnicima vlasti

Facebook novu opciju koja se zove Town Hall, čiji je cilj da se građani povežu sa predstavnicima vlasti u svojoj zemlji.

Opcija je prilično jednostavna za korišćeenje - unesete svoju adresu (Facebook kaže da neće biti prikazana svima), a nakon toga ćete videti popis službenika iz svoje zemlje na lokalnom, pokrajinskom i državnom nivou. Nakon toga se odlučite da li ćete ih pratiti ili kontaktirati na Facebooku. Opciju možete pronaći i na mobilnoj aplikaciji klikom ma meni, a na webu se nalazi na levoj strani pretraživača.

Kontakti vladinih zvaničnika će vam se prikazati ili će vas oni lično kontaktirati isključivo ukoliko imaju Facebook stranice, a isto tako od informacija koje su podelili zavisi na koji način ćete moći da ih kontaktirate.

Neki Facebook korisnici su naveli kako su uspeli da pronađu 12 svojih predstavnika vlasti, a jednom korisniku Facebook nije ponudio predstavnika Gradskog veća, iako, kako je kazao, on ima službenu Facebook stranicu sa svim kontakt informacijama.

Ipak, ova opcija osnivača Facebooka Marka Zakerberga naišao je na odobravanje s obzirom na to da ljudi širom sveta imaju brojna pitanja za svoje predstavnike vlasti.

"Town Hall' je deo našeg stalnog posla kojim želimo da podržimo građanski angažman na dan izbora, ali i svaki dan. To je prostor za ljude koji žele da se upoznaju i učestvuju u političkom procesu", izjavio je potrparol Facebooka.

U početku će opcija biti dostupna korisnicima u Sjedinjenim Američkim Državama, a još uvek nema informacija kada je planirano da se proširi na druge zemlje.

  • Vasa

    20.03.2017 08:16
    Sreća pa naprednjaci imaju problema da otvore i vrata, a kamoli Fejsbuk nalog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija