Mali trikovi da zaštitite privatnost na Facebook-u

Društvenu mrežu Facebook dnevno koristi više od milijardu ljudi, a uz pomoć malih trikova možete biti među onima čija je privatnost bolje zaštićena.

Kako piše Business Insider, uz pomoć nekoliko jednostavnih poteza svoje iskustvo na Facebooku moći ćete da učinite mnogo sigurnijim i bezbrižnijim.

Ukinite opciju "seen" preko jednostavnog programa Crossrider Chad Undetected koji radi na skoro svim platformama i browserima. Naravno, na raspolaganju su i druge slične ekstenzije i aplikacije za browsere. Nažalost, opciju ćete moći da uklonite jedino kada koristite svoj desktop računar.

Ukoliko ne želite da se prikaže vreme vaše poslednje aktivnosti na Facebooku, onda je vreme da izbrišete Messenger i pristupite chatu preko browsera na vašem smartphoneu.

Takođe, sav vaš sadržaj na profilu možete filtrirati kako biste pojedine ljude ograničili u tome šta zapravo vide kada ga posete. Sve je smešteno u "Who Can See My Stuff" opciji nakon što kliknete mali katanac u gornjem desnom uglu ponuđenih opcija na Facebooku.

Svaki vaš post ne mora biti viđen na zidovima svih vaših prijatelja. Sve što je potrebno jeste da kliknete na opciju pored opcije "Post", a koja često ima različite filtere. Nakon toga posetite rubriku "Custom" u kojoj možete blokirati određene ljude ili grupe ljudi.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija