Windows 10 instaliran na 300 miliona uređaja

Microsoft je saopštio da je njihov Windows 10 sada instaliran na više od 300 miliona uređaja.

Poslednja verzija Windows operativnog sistema dizajnirana za laptope, desktope, pametne telefone i Xbox One konzole širi se uglavnom zahvaljujući činjenici da je Microsoft nudi besplatno do 29. jula, piše "Daily Mail".

Nakon tog perioda, biće dostupna na novim uređajima, ili će moći da se kupuje odvojeno, a kućna verzija koštaće oko 119 dolara, saopštila je kompanija iz Redmonda.

Iz Microsofta se nadaju da će nova verzija, lansirana posle slabih ocena Windows 8 sistema, pomoći da se proširi njihov uticaj u mobilnom sektoru gde i dalje zaostaje za Google Android i Apple iOS.

Iako Microsoft dominira na tržištu PC-a, Windows se nalazi na zanemarljivo malom broju mobilnih telefona.

Microsoft ima cilj da njihov operativni sistem bude instaliran na milijardu uređaja do 2018. čime će postati izjednačen sa Appleom, koji je nedavno saopštio da postoji milijardu aktivnih uređaja sa instaliranim iOS-om.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).