Japan ima više stanica za punjenje električnih automobila, nego pumpi

Prema podacima Nissan Motor korporacije, Japan danas ima više mesta na kojima možete napuniti svoj električni automobil nego benzinskih pumpi.

Danas u Japanu postoji 40.000 mesta na kojima Japanci pune svoje električne automobile. Zavisno od vrste baterije, za tako nešto će vam trebati od 20 minuta do sat vremena.

S druge strane, Japan ima 34.000 benzinskih pumpi koje nude fosilna goriva.

Pored rasta mreže stanica za punjenje električnih automobila, iz Nissana navode porast i drugih servisa potrebnih električnim automobilima.

Stručnjaci ipak navode da je broj od 40.000 mesta za punjenje električnih automobila "preuveličan" jer uključuje i privatne stanice za punjenje koje ne mogu da koriste svi građani. Prema ovim navodima, u Japanu postoji 6.469 javno dostupnih stanica za punjenje električnih automobila. Ipak, i taj broj znatno je veći u odnosu na Evropu (3.028) ili SAD (1.686).

Cilj japanske vlade je da do 2020. instalira dva miliona mesta za punjenje električnih automobila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).