NASA otkrila novu Zemlju?

Američka svemirska agencija (NASA) oglasiće se u utorak i predstaviti najnovije otkriće teleskopa Keplera, a zasad se nagađa da bi to moglo biti moguće otkriće nove planete slične Zemlji ili pronalazak vezan za crne rupe ili supernove.

Kepler je lansiran 2009. godine, a dosad su naučnici uz njegovu pomoć otkrili više od 1.000 egzoplaneta dok još nekoliko hiljada čeka potvrdu.

Ovaj teleskop je sada došao do novog velikog otkrića, ali NASA nije otkrila previše detalja. Ipak, treba imati na umu da konferencije za novinare, kakva će biti u utorak, organizuju u slučajevima velikih stvari, poput vode na Marsu.

Kepler je zaslužan za pronalazak Keplera 452b, planete koja je najsličnija našoj Zemlji od svih dosad otkrivenih planeta. Nalazi se oko 1.400 svetlosnih godina od Zemlje, a na sličnoj je udaljenosti od svoje zvezde, koja je pak vrlo slična našem Suncu - četiri odsto veća i 10 odsto svetlija od Sunca.

  • Topalovićka

    09.05.2016 18:59
    Super, neka politilari i lovatori krenu put nove planete, možda se nikad i ne vrate!! Svima lepo
  • Sve

    09.05.2016 09:34
    je
    Sve je ovo divno, ali moramo paziti na sopstvenu planetu, jer do sličnih njoj nikada nećemo moći stići.
    U svakom slučaju lepo je znati da postoje planete slične našoj, nažalost predaleko su da bi ih posetili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija