Kako isključiti "Suggested friends" na Facebooku

Facebook svojim korisnicima redovno nudi opciju "Suggested Friends" (Predloženi prijatelji) koja radi na sistemu radi na sistemu povezivanja vaših prijatelja sa Facebooka.

Među "Suggested Friends" često su osobe koje korisnici ne poznaju ili ne žele da stupe u vezu preko ove društvene mreže.

Ne samo da vam se preporučuju prijatelji prijatelja koje ne poznajete, već je opcija "Suggested Friends" u poslednje vreme počela da daje preporuke za osobe sa kojima nemate baš nikakve veze. To se dešava jer društvene mreže koriste lokaciju smartfona i pomoću toga predlažu za prijatelje osobe koje se nalaze na istom području. Ovo se obično dešava kada dva Facebook korisnika budu na istom mestu u isto vreme i koriste opciju check-in.

Opcija je prema mišljenju mnogih postala nametljiva, pa je moguće i isključiti je. Sve što treba da uradite je da Facebooku zabranite pristup lokaciji vašeg pametnog telefona.

Za Android: Postavke> Aplikacije> Facebook> Dozvole> Lokacija> Isključeno

Ako koristite stariju verziju Androida, jedino rešenje je za pristup Facebooku iz Chromea, a ne iz aplikacije.

Za iOS: Postavke> Privatnost> Lokacijske usluge> Facebook i odaberite opciju "Nikada".

Ovo će pomoći da prestanete da dobijate iritantne predloge za prijateljstvo.

  • /

    17.07.2016 22:55
    /
    a kako da iskljucim oglase dveri, trece srbije i danas rodjendan karadjordjevica?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).