VIDEO: Japanci napravili ventilator za pazuhe i međunožje

Tokom letnjeg perioda većina ljudi se žali na vrućine, pogotovo oni koji ne mogu da se previše 'razgolite' tokom dana.

Zaposlenima u japanskoj kompaniji Tanko isuviše je dobro poznat ovaj problem, tako da su smislili rešenje za ovaj problem – vantilatore za pazuhe. Reč je o uređaju koji se kači na ivice rukava i omogućava cirkulisanje vazduha oko pazuha.

Oni koji nose odeću dugih rukava mogu da zakače ventilatore na kragnu košulje ili čak unutrašnji deo pantalona kako bi rashladili međunožje.

Uređaj koristi dve AAA baterije, koje obezbeđuju između pet i devet sati hlađenja, u zavisnosti od tri brzine na koje je moguće podesiti ventilatore. Takođe je moguće napajati ga energijom preko USB konektora.

Jedino što nije poznato jeste količina buke koju ovo pomagalo proizvodi.

Cena jednog para neobičnih ventilatora iznosi 3.800 jena, odnosno oko 4.000 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija