Ženu mučili i spalili jer je odbila prosidbu

Meštani pakistanskog sela Gornji Deval mučili su, a potom i zapalili mladu ženu učiteljicu, jer je odbila prosidbu sina direktora škole, potvrdila je danas policija.

Mariju Sadakat (19) napala je grupa meštana u ponedeljak u selu Gornji Deval u blizini letovališta Mure, nadomak glavnog grada Islamabada.  Prebijanju devojke su se pridružili i prijatelji direktora škole.

"Ona je teško mučena, a potom živa zapaljena. Odveli smo je u Islamabad u bolnicu, jer je davala znake života. Danas je podlegla povredama", rekao je Abdul Basit ujak devojke, koja je podlegla povredama.

Ožalošćeni rođaci su protestovali ispred bolnice kada je policija prenela njeno telo u Centar za obdukciju. Ujak ubijene devojke je izjavio da je Mariju napao direktor privatne škole, u kojoj je radila kao učiteljica, zato što je odbila da se uda za njegovog sina.

"Sin direktora je razveden i duplo je stariji od Marije, tako da je ona odmah odbila prosidbu i krenula kući. Direktor i njegovi drugovi su je pratili, potom vikali i na kraju napali", rekao je Basit.

Policija je saopštila da je Marija dala izjavu pred smrt i da je na osnovu toga uhapšen jedan osumnjičeni, a da je u toku potraga za još četiri počinioca.

Lekar bolnice u Islamabadu Ašei Išani je izjavio da se stanje devojke poboljšavalo, s obzirom na povrede organa nanete batinama, ali da "nije mogla da preživi posledice visokog stepena opekotina".

Ovo je drugi slučaj za mesec dana da je Pakistanka linčovana zbog odbijanja prosidbe. Prvi slučaj je ubistvo 16-godišnje devojke koju su meštani, po nalogu starešina sela Jirga, zadavili, a potom spalili njeno telo.

Stotine Pakistanki godišnje ubiju meštani ili rođaci da bi, kako kažu, "sačuvali čast svoje porodice".

  • Dno dna

    02.06.2016 23:46
    21'vi vek, imaju internet, škole... Ništa ne vredi protiv hardcore zatucanosti. Ali, nije mi jasno zašto se druge i treće generacije migranata po SAD i Evropi ponosno vraćaju svojim (nakaradnim) korenima. Pogotovo mi nisu jasne te žene
  • Čučuk Stana

    01.06.2016 21:52
    Gospode bože ovo je za nepoverovati! Jadna devojka!
  • Dawkins

    01.06.2016 15:00
    bog je ljubav?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet